Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Coral Espígol - difusió de la música

CONCERT 40 ANIVERSARI 1979-2019

 • 10
  Mecenes
 • 45.0
  mensuals
 • 390.09
  total

Biografia

La Coral Espígol va ser fundada la tardor de 1979 pel seu actual director, Quim Manyós. Actualment té la seu al Centre Artesà Tradicionàrius, de Barcelona, lloc des d’on es promou la música tradicional i popular catalana, i d’arreu del món. Està formada per una seixantena de cantaires.


En aquests 40 anys la coral ha realitzat nombrosos concerts, sobretot a Catalunya, però també ha fet diversos intercanvis amb corals estrangeres i de l’estat espanyol. El seu repertori, de més de quatre-centes obres, inclou composicions d’estils i d’èpoques molt diverses, des del Renaixement fins a la música contemporània, passant pel jazz i obres de grans compositors amb acompanyament orquestral: Missa Nelson i Missa de Sancti Nicolai de Haydn, Vesperae solemne de confessore i Misses Brevis KV 49 i KV 194 de Mozart, Gloria  i Magnificat de Vivaldi, i els Anthems de la Coronació de Händel, entre d’altres.


També cal destacar les representacions de tres espectacles corals: Cançons en un cove, basat en el cançoner català del s. XVI-XVIII amb instruments tradicionals, fruit de la col·laboració amb el Centre Artesà Tradicionàrius; l’obra Diàlegs entre Fauré i Saint-Saëns, una visió del segle XIX a partir de converses fictícies entre aquests dos compositors; i Cançons que van canviar el món, revisió argumentada d’un seguit de cançons folk i pop. Aquests dos darrers muntatges combinen el teatre amb el cant coral, i la idea i guió original són de Quim Manyós. Els Diàlegs entre Fauré i Saint-Saëns van ser interpretats el dia 21 de juny de 2011 a la sala gran de l'Auditori de Barcelona en la celebració de la Festa de la Música. I les Cançons que van canviar el món es van interpretar l’any 2014 dins la temporada oficial del Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, i el repertori d’aquesta obra també va ser la base del programa del Concert inaugural del Maig Coral d’aquell any al Petit Palau del Palau de la Música.


En els darrers anys també s’ha d’esmentar l’estrena d’un espectacle amb repertori jazzístic que es va titular Jazz am& cor i que va comptar amb la col·laboració d'Ignasi Terraza i el seu trio; la interpretació de la Misa Criolla, d'Ariel Ramírez, conjuntament amb la Coral Primavera per la Pau de Mataró; l’estrena d’un nou repertori titulat Cançons d’arreu del món interpretat en diverses llengües minoritàries; i d’un altre anomenat de Música tranquil·la, amb composicions de Peterson-Berger, Sibelius, Grieg, Fauré, Rutter i Whitacre.


Estadístiques generals

 • 10
  Mecenes
 • 45.0
  mensuals
 • 390.09
  total
 • 0
  Publicacions
 • 14
  et segueixen
Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat